Приказања Госпе у Међугорју дjело ђавола


Црква у Међугорју. Оно што тврде мостарски бискупи, да нема приказања у Међугорју, по други пут потврђено је и од стране високих црвених великодостојника Ватикана.

- Међугорје гдје се, наводно, 25. јуна 1981. године појавила Мајка Божја представља лукавство Сотоне, тврди угледни ватикански свештеник и један од главних егзороциста Андреа Ђема у изјави за британски ”Дејли мејл”. У Међугорју се све врти око новца, ходочасника, кућа за изнајмљивање и продаје јефтиног накита, што је велика срамота и дjело самог ђавола, каже Ђема истичући да је Међугорје и штo се око њега дешава скандал.

Ову изјаву ватиканског угледника пренјели су 5. јуна штампани и електронски медији који излазе у Хрватској, Србији и БиХ. Српски и хрватски медији у својим вијестима, позивајући се на исти извор, преносе да Ватикан оптужује групу људи који тврде да су мајку Божју у последњих 27 година видjели више од 40.000 пута, а шест видjелица привукло је више од милион туриста годишње због чега локални трговци задовољно трљају руке. Изворно вијест је објавио лист ”Дејли мејл” a пренјели медији у Србији, Хрватској па и Босни и Херцеговини који излазе на српском, хрватском и босанском језику. Критички текстови о наводном појављивању Богомајке у Међугорју објављени су прво у италијанској, потом њемачкој и на крају у енглеској штампи. ”Дејли мејл” тврди да видjелице данас живе у огромним кућама с обезбjеђењем, тениским игралиштима и скупоцjеним аутомобилима, а један од мушкараца који је наводно видјео Богомајку, чак се оженио с бившом краљицом љепоте из САД.

Све је почело 25. jуна 1981. године кад је шесторо дјеце у сиромашном дијелу Међугорја дотрчало тамошњем свештенику и изјавило да су на оближњем брду видјели Богомајку. Црквена истрага није у то повјеровала па је Ватикан четири године касније забранио вјерницима долазак на мјеста наводног указања што су католички вјерници занемарили.

Медији који излазе на српском језику подсјетили су да се око Међугорјa спори католичкa црквa у БиХ, односно мостарски бискуп, и садашњи и пређашњи, с једне стране, и херцеговачки фрањеваци, с друге стране. Овај спор медији на хрватском језику не спомињу. Чињеница је, коју српски медији не заобилазе, као што је то случај са медијима на хрватском језику, да су се «указања одвијала на подручју на коме су усташе побиле велик број Срба и починиле остале злочине над њима, а у близини је и православни манастир Житомислић који је био на удару у оба рата».

-----

Публиковано на www.prebilovci.net 9.6.2008

Повезани текст:

Допринос објективнијој историји збивања у Херцеговини
(Интервју са Др Мајклом Џонсом, ауторom двије књиге о приказању Госпе у Међугорју које су објављене на енглеском језику).

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template