Изашао је из штампе проспект "Село Пребиловци"

 

 

          У складу са преузетом обавезом проистеклом из закључака састанка одржаног крајем прошле године у Пребиловцима, на иницијативу портала Пребиловци-село на интерету, Туристичка организација града Требиња, пред овогодишњу туристичку сезону,штампала је проспект "Село Пребиловци".
          Проспект је прва од планираних активности реализованих са циљем туристичке валоризације овог насеља у долини Неретве. Проспект је објављен на српском и енглеском језику са квалитетним избором фотографија.

          Добар географски положај Пребиловаца, близина херцеговачких манастира и значајних културно историјских и туристичких мјеста те историјски ток догађаја у Другом свјетском рату, уз храм Васкрсења Христовог село су учинили пожељном туристичком дестинацијом, посебно у области вјерског туризма. У Пребиловцима је, у протекле три године, од изградње храма Васкрсења Христовог, забиљежено преко 30 хиљада посјета.

 

Prospekt Preilovaca1  Prospekt Prebilovaaca2

Први проспект Пребиловци су добили захваљујући разумјевању и подршци Туристичке организације града Требиња

 

Публиковано, фебруара 2019. године

 

Аутори фотографија за први проспект Пребиловаца су: Олоф Неслунд (Шведска), Жељко Миличевић (Мостар), Ацо Драгићевић док је фотографију дјевојака са течаја из 1939. године, према печату на полеђини фотографије, снимио фотограф Јурјевић из Чапљине. Текст припремио уредник портала Пребиловци село на интернету. Превод текста на енглески језик: Јелена Пртило (Требиње).

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template