Свјетско првенство рибoловаца

У Хутову блату на XXVII свјетском првенству у спортском риболову екипа Србије освојила друго мјесто

Од 2. до 6. јуна у Парку природе Хутово блато у организацији Спортско-риболовног савеза Федерације БиХ и уз значајну подршку власти на локалном и државном нивоу одржано је на водама Хутова блата (ријека Крупа) XXVII свјетско клупско првенство у спортском риболову.

 
У оквиру припрема за свјетско првенство спортских риболоваца у Хутову блату изграђен је, преко подручја МЗ Пребиловци, пут који је донио доста добра мјештанима али је пут за собом оставио пуно више проблема. Немогућност прилаза имањима, уз заобилажење пружања подршке Пребиловчанима у избјеглиштву да се врате на своје огњиште два су горућа проблема села.

Уз подршку Владе Федерације БиХ, федералног Министартва културе и спорта те Владе Херцеговачко/неретванског кантона изграђен је прилазни пут до Караотока а реконструисан је и мотел који се налази на Караотоку, главном улазу у овај природни и орнитолошки драгуљ. Како је пут изграђен преко подручја Мјесне заједнице Пребиловци великим дијелом искориштен је раније, трудом мјештана Пребиловаца, изграђени путпут до овог села (пут од прикључка на магистралу Мостар-Метковић до скретања у Краварици за засеок Кулине који се налази на обали језера Шкрка).

Екипа репрезентације Србије након освајања другог мјеста на XXVII свјетском првенству у спортском риболову у Хутову блату на којем је учествовало 25 земаља.

Савремени пут, изградјен за мање од два мјесеца, пуштен је у саобраћај пред почетак првенства, првенство је одавно завршено а становницима Пребиловаца остали су проблеми. Наиме, због подизања трасе пута остала су одсјечена имања Пребиловчана у Малој Њиви и Виноградима. Само на два-три мјеста извођач радова оставио је прилазне путеве. Медјутим, ти прилази нису прилагођени терену и мјештани их практично и не могу користити да би са пољопривредном механизацијом стигли на своје њиве. На овај проблем указано је на августовској проширеној сједници Савјета МЗ и изражена је нада да ће се код локалних власти наићи на разумјевање и да ће до почетка прољећних радова у пољима бити поправљени прилазни путеви.

На XXVII Свјетском првенству учествовало је 25 земаља. Екипа Италије освојила је прво мјесто док је друго мјесто припало репрезентацији Србије, прошлогодишњем шампиону свијета.

________
На www.prebilovci.net ова информација налази се од краја августа 2007. године

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template