Ново (наше) лице у Јутарњем програму РТС

 

Водитељица Јутарњег програма РТС Сања Драгићевић

Наташи Миљковић, Душици Спасић, Ирини Ивић и Милану Срдићу од понеђељка 28. априла у Јутарњем програму РТС придружила се Сања Драгићевић Бабић, новинарка Информативног програма РТС.

Сања Драгићевић, рођена 13. априла 1980.године у Чапљини. Рано се почела бавити новинарством; од 17. године пише за штампане медије. Од 1999. године започиње каријеру у програмима радија; три године на „Радију 988” гдје је била новинар- водитељ и уредник неколико емисија, од 2003. године је на студентском „БУ Радију“, на Факултету политичких наука (уредник Информативне редакције), а од 2005. године и главни и одговорни уредник истог радија. У мају 2004. године, добила је награду „Боривоје Мирковић“, за прилог „Пиво“, који говори о приватизацији пивара у Србији.

Године 2004. прелази у Информативни програм РТС гдјее покрива све актуелне друштвене теме, док често бива ангажована и у вођењу програма важнијих догађаја. Аутор је више документарних филмова.

Прво је РТС објавила документарац Сање Драгићевић ”Срђо” о људском подвигу Требињца Срђана Алексића који је на почетку минулог рата дао живот бранећи суграђанина муслимана. Поред документарног филма ”Срђо” познат је и исто тако награђиван филм у земљи и иностранству „Мајка храброст – Јелена Трикић, Живот за Николу“.

Уз силне обавезе на радном мјесту Сања стигне да се јави са ауторским текстовима завичајном порталу Пребиловци- село на Интернету. Редовно посјећује, са породицом, родно мјесто свог покојног оца ово херцеговачко село. Увијек, каже, носи собом - Пребиловце. У Пребиловцима, са братом Синишом и мајком Миром, обнавља стару кућу старих Драгићевића.

Пребиловци не живе само у Сањином сјећању. Своје доживљаје у сусретима са Завичајем још у студентским данима подјелила је са посјетиоцима нашег портала. Припрема, како је изјавила за наш портал, збирку пјесама и кратких прича о, како сама каже, свом најомиљенијем мјесту на свијету.

Сања у Завичају, изнад чувеног језерa Шкрка

------
Публиковано на порталу Пребиловци-село на интернету у мају 2014.

Ауторски текстови Сање Драгићевић на истом порталу

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template