Посјета члановa радионице Међурелигиског вијећа
posjeta2У четвртак 10. септембра Пребиловце су посjетили чланови радионице Meђурелигијског вијећа БиХ, која је протходно, неколико дана обилазила мjеста страдања сва четири народа широм БиХ. Активност ове радионице, заправо, одвија се кроз сарадњуМеђурелигијског вијећа БиХ и ФондацијеМаксимилијан Колбе из Њемачке.
posjeta1Учеснике радионице различите националне и религијске припадности у Храму Васкрсења Христовог у Пребиловцима дочекао je парох чапљински Марко Гојачић и велик број мјештана. Након кратког упознавања са историјом села и страдању Срба у минулим ратовима у амфитеатру храма Васкрсења Христовог, након разгледања храма и молитве, чланови радионице задржали су се у разговору са мjештанима-повратницима у ово село који су говорили о страдању својих породица. Гости Пребиловаца, којима је ово друга посјета, разговарали су са мјештанима Миладином Екмечићем, Миленком Сухићeм и Браниславом Беканом.
Учесници радионице посјетили су мјесно гробље које је у минулом рату употпуности девастирано те мјесни Духовно- културни центар краљ Милутин гдје су били у прилици да погледају сталну поставку изложбе о страдању Срба из Пребиловаца и Дојње Херцеговине.
------------
Публиковано, септембра 2015.године
Аутор фотографија, Бојан Екмечић

 

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template