Успјешан Божићни концерт

IMG 2493
Чланови ансамбла ”Траг” на позорници у ЧапљиниСнимио: Александр М. Драгићевић

Све запаженијим активностима Српско православне црквене општине у Чапљини придружен је веома успјешан концерт етно ансамбла ”Траг” из Бања Луке који је одржан 14. јануара у сали кина Могорјело. Овој свечаности, у оквиру обиљежавања најрадоснијег празника, претходио је турнир у стоном тенису, додјела стипендија дјеци повратника и уручивање новогодишњих пакетића најмлађим члановима. Пакетиће је обезбједио град Нови Сад. У име градоначелника Милоша Вучевићаи поклоне је уручио Дејан Шијак -шеф кабинета Председника скупштине града Новога Сада који је после уручивања поклона, заједно са сарадницима присустовао Божићњем концерту Етно групе Траг.

Иначе, био је то први послијератни концерт који је организовала парохија чапљинска уз помоћ и подршку Захумско-херцеговачке и приморске епархије. Није изостала ни подршка матичне општине.

Увод у концерт била је бесједа игумана манастира Житомислић Данила Павловића.

svestenik2

Организатор Божићног концерта, свештеник Марко Гојачић

 

publika

За први Божићни концерт у кину Могорјело тражила се столица више. Публика је са великом пажњом пратила концерт. У једном тренутку и публика је прихватила пјесму.

pokloni1

Новогодишње пакетиће за најмлађе чланове парохије чапњинске ове године обезбједио је град Нови Сад. Марко Екмечић прима поклон из руку Дејана Шијака, шефа кабинета градоначелника Ново Сада Милоша Вучевића

 

pokloni2

Заједнички снимак најмлађих парохијана у Чапљини и њихових гостију

 

 

Етно група Траг извела је сплет српских и руских духовних пјесама и подарила публици незаборавно вече. Такође на концерту су се представили најмлађи чланови чапљинске парохије које је за наступ припремила попадија Зорица. Божићну пјесму „Анђели певају“, у њиховом извођењу, прихватила је и публика. 

------------

Фотографије оца Марка Гојачића и публике на концерту у кину Могорјело, преузели смо, уз сагласност, од портала www.caportal.info Аутор фотографија је Славко Јакиша. На порталу Пребиловци-село на интернету вијест публикована, 15. јануара 2018. године

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template