На васкршњи понедјељак обиљежена храмовна слава

 

00 2023 vaskrs          Другог дана Васкрса, на васкршњи понедјељак, обиљежњна је слава храма Васкрсења Христовог, величанственог храма у чијој  крипти су сахрањени посмртни остаци канонизованих мученика из Пребиловаца и Доње Херцеговине и у чијем се параклису налази једна од највећих фреско слика у православним храмовима на којој су ликови управо тих мученика. Светом Архијерејском Литургијом началствовао је владика Димитрије. Саслуживало је, уз присуство великог броја вјерујућих, свештенство Епархије Захумско-херцеговачке и приморске.

          Преосвећени владика, након сјечења славског колача, који је уз трпезу љубави припремила кума Милијана Савић, представио је новог пароха на овој парохији, јереја Игора Мастиловића, који ће убудуће служити у чапљинској парохији умјесто свештеника Марка Гојачића. Отац Марко у краткој и емитивној бесједи заблагодарио Богу и пребиловачким мученицима за своју службу пред престолом Божијим. Захваљујући се парохијанима за сва дјела, добра и лоша, пожелио је срећу у раду новом пароху јереју Игору. Члан Савјета Мјесне заједнице Пребиловци, Алекса Драгићевић уручио је оцу Марку Захвалницу као скроман дар за његов скоро деветогодишњи рад на чапљинској парохији.

          Након Свете литургије и литијског хода око храма, жито и славски колач освјштао је новопостављени свештеник, отац Игор, Сабрање бројног свештенства и вјерујућег народа настављено је уз трпезу љубави која је приређена у Културном и духовном центру Свети краљ Милутин (ад).

01 april2018

Вјерујући народ у вријеме Свете литургије 

 

 

02 april2018

Преосвећени владика Димитрије, упознаје вјернике са новим свештеником Јерејом Игором. Са десне стране владике је одлазећи и новопостављени свештеник

 

03 2023 vaskrs

Новопостављени парох чапљински Игор Мастиловић и кума овогодишње храмовне славе Милијана Савић

 Аутор фотографија Владо Ружић

 

-------------------------------

Публиковано, 18. априла 2023.

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template