ПРЕТПЛАТА НА ЗБОРНИК РАДОВА О ПРЕБИЛОВЦИМА

 

prebilovci u noci

Пребиловци ноћу. Културни и духовни центар Свети краљ Милутин у селу гдје је сједиште Завичајног удружења грађана ”Огњиште”

          - Зашто завичајно удружење "Огњишта" сматра да сви Пребиловчани, они који данас живе у селу као и они који вуку корјене из Пребиловаца, ма гдје данас живе - треба да се претплате на књигу И испод сиве друге боје живе?

Прије свега због тога што је то зборник радова, својеврстан поменик, којег су осим дјеце Пребиловаца подигли и еминентни књижевници, међу њима и нобеловац Иво Андрић својом приповјетком о Робињи или бард српског пјесништва Стеван Раичковић пјесмом Умјесто камена за спомен цркву у Пребиловцима. За очекивати је да свако ко Пребиловцe осјећа као свој завичај, или као дио завичаја има ову књигу која je неуништив доказ о заметању новог, трајног живота у Пребиловцима. Историјско трајање Пребиловаца и догађаји надахнули су бројне ауторе да испишу редове достојне епског пјевања и прозе. Књига, која је крупан допринос његовању културе сјећања доноси око хиљаду имена Пребиловачких светитеља и њихових потомака. Од посвећеном пажњом одабраних 75 антологијских текстова и прилога сврстаних у осам поглавља на 510 страница похрањених између тврдих корица, пропраћених са 243 фотографије од којих су неке, осим непролазне документарне вредности, први пут објављене – саткана је антологија сведочанстава и казивања којима се сваком заинтересованом читаоцу, на сажет и доступан начин, доноси историја села, етимологија топонима, народна предања и лексика и представљају природне љепоте и древни културно-историјски споменици.На крају књига И испод сиве друге боје живе доноси Регистар имена које аутори спомињу.

У припремама за израду Зборника радова о Пребиловцима, Завичајно удружење наишло је на финансијску подршку Управе за сарадњу са дијаспором и Србима у региону Владе Србије. Очекује и подршку будућих читалаца – претплатника како би обезбједили дио трошкова штампања књиге. Тако би се, од продаје првог издања у тиражу 1000 примјерака, могла и требала сакупити значајнија средства за покретање пројеката у Пребиловцима који ће бити посвећени повратницима који су се вратили из избјеглиштва као дјеца или су рођени у Пребиловцима гдје су стасали, образовали се и гдје стално живе.

Цијена једног примјерка књиге без, трошкова поштарине, износи 25 КМ. Уплата из Босне и Херцеговине обавља се у конвертибилним маркама на рачун Завичајног удружења Огњиште код НЛБ банке број 5620088176598031. Трошкови поштарине у БиХ су 8 КМ. Уплате у Србији могу се обавити код банке Интеса број 160-5100101241303-56, 1650 РСД са трошковима поштарине. Број рачуна за уплате у Црној Гори је 52003200000834597. Цијена књиге у Црној Гори у коју је урачуната и  поштарина износи 16 евра.

За уплате изван Босне и Херцеговине, Србије и Црне Горе користити девизни рачун удружења „Огњиште“ ИБАН: BA395620088176598128, SWIFT CODE: RAZBBA22. Послије уплате на официјалној страници удружења www.prеbilovci.net пронаћи формулар за претплатника,  попунити и послати на е-маил Ова адреса ел. поште је заштићена од спамботова. Омогућите JavaScript да бисте је видели./

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template