O nama

          Portal Prebilovci-selo na internetu osnovan je o Savindanu 2006. godine. Od početka bila je ambicija da izraste u hroniku sela od najstarijih vremena do danas, da predano prikuplja i objavljuje građu o Prebilovcima i da je učini dostupnom široj javnosti.

          Tom cilju stremilo se svih ovih godina.

          Pokrenuto je, na početku, istovremeno ćirilično  i latinično izdanje. Jedan broj objavljenih tekstova dobio je i englesko  izdanje. Danas su sve rubrike aktivne; Aktuelnosti, Prebilovci u priči i legendi, arhivskoj građi, srpskoj književnosti, poeziji. Posebna pažnja posvećena je njegovanju rubrike Kratka istorija naselja dok je na prijedlog čitalaca pripremljen i objavljen Leksikon Prebilovaca kao i Prebilovačke minijature. Dužna pažnja posvećena je fotografijama. Postoje tri Albuma fotografija - onaj koji je nastao prije Drugog svjetskog rata, poslije rata i poslije 1992. godine.

          Na osnovu Člana 5 Statuta zavičajnog udruženja ”Ognjište”, udruženje je na sjednici Upravnog odbra održanoj 29 jula 2023. godine u mjesnom Kulturnom i duhovnom centru Sveti kralj Milutin, preuzelo osnivačka prava i održavanje internet stranice Prebilovci-selo na internetu kao i dalje razvijanje ove stranice. Upravni odbor udruženja formirao je redakciju portala od pet članova. Osnivač portala Aco Dragićević i dalje će biti urednik.

          Ostaje aktuelan poziv posjetiocima upućen još daleke 2006. godine da na adresu Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli. šalju svoje priloge, članke iz štampe, posebno starijih izdanja (sa obaveznim imenom novine, godinom i datumom izdanja), da u kućnim zbirkama pronađu fotografije koje su na bilo koji način vezane za Prebilovce da ih šalju portalu. Naravno neophodna su osnovna objašnjenja o fotografijama - kada su nastale, ko se nalazi na fotografijama. Sumnjamo da će ovaj zadatak ikad prestati biti aktuelan. Nema manje ili više važnih izvora podataka o Prebilovcima ili manje-više važnih dokumenata. Svaki podatak, svaki prilog će dobro doći u podizanju Prebilovca, sela na internetu. U podizanju virtualnog sela imaju mjesta svi Prebilovčani.

          Brojnost autora koji su se javili prilozima u proteklim godinama, onih koji su nam ustupili fotografije ili su nas uputili na izvore podataka- daju nadu da će se nastaviti predan rad na podizanju Prebilovaca- sela na internetu. Očekujemo pomoć, prije svega, od Prebilovčana u bijelom svijetu, od poznavaoca novije istorije Srba a posebno istorije Prebilovaca.

 

Redakcija

Aco Dragićević, urednik

Nebojša Kuduz, (tehnički urednik)

Pavle Ekmečić,

Sanja Dragićević Babić

Mladen Bulut

 

Rješenjem ISSN Centra Bosne i Hercegovine od 17.  avgusta 2023. godine, portal Prebilovci – selo na internetu ima sljedeći ISSN 2831-171X

Broj žiro računa Udruženja "Ognjište" kod NLB Banke je  5620088176598031

IBAN: BA395620088176598128

SWIFT CODE: RAZBBA22

Naziv banke: NLB Banka a. d.

 

Kontakt:

 

Poštanska adresa:

Prebilovci-selo na internetu

Prebilovci 25

88 300 Čapljina

Internet prezentacija sela

http://www.prebilovci.net

e-mail:

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

Ova adresa el. pošte je zaštićena od spambotova. Omogućite JavaScript da biste je videli.

joomla template gratuitjoomla free templates
2024  Prebilovci  globbers joomla template